Moja farma - Vaš vodič kroz svet poljoprivrede

Thursday
Apr 24th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Početna

Tag:produktna berza

cena kukuruzaPretpraznična atmosfera po pravilu se na tržište odražava padom prometa. U duhu takve tradicije odvijalo se i trgovanje na Produktnoj berzi protekle nedelje.

Opširnije...  

Žarko GaletinStrah od nekontrolisanog rasta cena izazvanog netržišnim ponašanjem, dalja monopolizacija tržišta i skupi, a nedovoljno efikasni sistemi zaštite poljoprivredne proizvodnje, samo su neki od brojnih razloga za definitivno uvođenje reda na robnom tržištu Srbije, izjavio je direktor Produktne berze u Novom Sadu Žarko Galetin.

Opširnije...  

otkup kukuruza"Produktna berza" u Novom Sadu objavila je danas da je za potrebe Robih rezervi Srbije otkupljeno ukupno 151.318,5 tona kukuruza, po ceni od 29,70 dinara po kilogramu, a dalja kupovina je obustavljena.

Opširnije...  

otkup kukuruzaOtkup 200.000 tona kukuruza za državne robne rezerve počinje u utorak na Produktnoj berzi u Novom Sadu.

Opširnije...  
Produktna berza Novi SadRekordan promet, rekordna cena suncokreta i pšenice i prvo trgovanje sojom novog roda su karakteristike koje ovu sedmicu na Produktnoj berzi.
Opširnije...  
Produktna berza Novi SadProteklu nedelju na Produktnoj berzi u Novom Sadu karakterisao je blagi pad cene kukuruza, stabilne cene pšenice i soje i pad prometa i po obimu i po vrednosti.
Opširnije...  
cena pšeniceCena pšenice na Produktnoj berzi u Novom Sadu porasla je za oko 50 odsto u poslednjih godinu dana.
Opširnije...  

cena kukuruzaKilogram kukuruza na Produktnoj berzi u Novom Sadu dostigao je u petak rekordnu vrednost od 27 dinara po kilogramu, bez PDV-a, dok je cena kilograma pšenice povećana na 26,40 dinara.

Opširnije...  
Žarko GaletinI pored najava lošijeg prinosa pšenice u ovogodišnjoj žetvi, Srbija neće biti primorana da uvozi tu žitaricu, kaže Žarko Galetin.
Opširnije...  

Produktna berza Novi SadTržište hrane ponovo je u fokusu najšire svetske javnosti. Podatak koji su objavile UN o istorijski rekordnom uvozu žitarica najsiromašnijih zemalja sveta, pa zatim podatak američkog ministarstva poljoprivrede o najmanjim zalihama kukuruza u poslednjih 8 godina i konačno procene FAO organizacije o novom talasu poskupljenja hrane u prvoj polovini godine, samo su još više podgrejale atmosferu opšteg interesa za tržišna dešavanja.

Opširnije...  
Powered by Tags for Joomla
Baner

banerbiblioteka

Slika dana

No images