Moja farma - Vaš vodič kroz svet poljoprivrede

Friday
Apr 18th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Početna

Tag:cena pšenice

cena pšeniceCena pšenice u Novosibirsku dostigla je početkom ove sedmice 11.200 rubalja za tonu (277 evra), što je najviše od raspada Sovjetskog Saveza.

Opširnije...  
cena pšeniceCena pšenice na Produktnoj berzi u Novom Sadu porasla je za oko 50 odsto u poslednjih godinu dana.
Opširnije...  

cena kukuruzaKilogram kukuruza na Produktnoj berzi u Novom Sadu dostigao je u petak rekordnu vrednost od 27 dinara po kilogramu, bez PDV-a, dok je cena kilograma pšenice povećana na 26,40 dinara.

Opširnije...  

cena pšenicePočela je žetva pšenice na vojvođanskim poljima, posao je urađen tek na nekoliko stotina hektara, a prvi prinosi na severu Bačke i u srednjem Banatu kreću se od 4,2 do 5,5 tona po hektaru, što je na nivou višegodišnjeg proseka za ta područja.

Opširnije...  
tržište pšeniceVlada Srbije usvojila je Uredbu o prodaji 50.000 tona pšenice iz robnih rezervi u 2012. godini po ceni od 20 dinara za kilogram.
Opširnije...  

cena pšeniceDani velikih skokova cene pšenice su, kako procenjuju stručnjaci, ostali za nama. Tržište je intervencijom iz Robnih rezervi stabilizovano, i ta pšenica se prodaje za 20 dinara po kilogramu, ali, samo mlinarima. Cena na slobodnom tržištu je za dinar, pa i dinar i po viša.

Opširnije...  
cena pšeniceSlaba ponuda hlebnog žita, jer je ceo višak iznad domaćih potreba već u vlasništvu republičkih Robnih rezervi
Opširnije...  

cena pšenice.jpgPšenica u Srbiji dostigla je najvišu cenu ove sezone od 22,2 dinara za kilogram bez poreza na dodatu vrednost, a stručnjaci ocenjuju da bi njen dalji rast mogla da zaustavi država intervencijom na tržištu, jer ona u ovom trenutku raspolaže najvećom količinom hlebnog žita.

Opširnije...  
cena pšeniceNakon nekoliko godina, najveći deo pšenice na tržištu Srbije, oko 300.000 tona, kontroliše država, odnosno Republička direkcija za robne rezerve.
Opširnije...  

cena pšeniceCena pšenice na Produktnoj berzi dostigla je 20,26 dinara (oko 0,19 evra) po kilogramu što je najviše u širem regionu jugoistočne Evrope.

Opširnije...  
Powered by Tags for Joomla
Baner

banerbiblioteka

Slika dana

No images