Moja farma - Vaš vodič kroz svet poljoprivrede

Wednesday
Apr 16th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Početna

Tag:ministarstvo poljoprivrede

 

riba-market1Strah od parazita koji živi u ribi smanjio je promet ribe. Dnevno se na smederevskoj pijaci proda jedva neki kilogram i to, većinom morske ribe. Alasi kažu da ne mogu da zarade ni za gorivo koje potroše za jedno bacanje mreže u reku.

Opširnije...  

ŠABAC - Šabac je jedan od šest gradova u Srbiji koji je dobio regionalnu kancelariju za ruralni razvoj. Ovakve kancelarije koje finansira Ministarstvo za poljoprivredu imaju za cilj ne samo da pomognu seljacima da dođu do kredita i podsticajnih sredstava, već i da svojim idejama i primedbama utiču na kreiranje poljoprivredne politike.
Da bi se osnovala ovakva kancelarija, neophodno je da inicijativu podnese 10 opština. Pored regionalne u Šapcu, u svakoj od opština biće otvorene i područne kancelarije.

Opširnije...  

organski proizvodŠta je to organska hrana i u čemu se takva poljoprivreda razlikuje od konvencionalne? Da li sjenički sir, srpski ajvar ili leskovačke paprike mogu da se okite tim prestižnim znakom?

Opširnije...  

tovljeniciMinistarstvo poljoprivrede uputilo je zahtev Komisiji za zaštitu konkurencije radi ispitivanja postojanja monopola na tržištu u vezi sa cenom tovljenika koju klaničari isplaćuju proizvođačima tovnih svinja. Ako se utvrdi da je neka kompanija narušila konkurenciju, može biti kažnjena da plati najviše deset odsto godišnjeg prihoda.

Opširnije...  

Goran KneževićSubvencije agraru neće biti smanjene, ostaće na sadašnjem nivou ili će biti povećane što zavisi od raspoloživih sredstava u budžetu, izjavio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Goran Knežević.

Opširnije...  

regresirano gorivoPoljoprivredni proizvođači u Srbiji mogu da do 15. novembra kupe regresirano dizel gorivo za obavljanje jesenjih radova na svim pumpama Naftne industrije Srbije (NIS).

Opširnije...  

Nacrt zakona o podsticajima u poljoprivrediNacrt zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju stao je između onih koji su ga smišljali i poljoprivrednika, mahom nezadovoljnih tim dokumentom.

Opširnije...  

Deklaracija protiv gmo sojeDržavni sekretar Ministarstva poljoprivrede Danilo Golubović potpisao je tokom sajma "Zelena nedelja" u Berlinu, Deklaraciju "Dunav soja", o uzgoju bez genetske modifikacije.

Opširnije...  
Goran KneževićAgrarni budžet Srbije za 2013. iznosiće 3,7 odsto ukupnog budžeta republike a za subvencije stočarstvu predviđeno je izdvajanje 30 do 35 odsto ukupnih sredstava
Opširnije...  

Goran KnezevicDozvoljeni nivo aflatoksina u mleku ostaje 0,5 mikrograma dok se uslovi ne promene, kaže ministar Goran Knežević, ne precizirajući koji su to uslovi.

Opširnije...  
Powered by Tags for Joomla
Baner

banerbiblioteka

Slika dana

No images