Moja farma - Vaš vodič kroz svet poljoprivrede

Friday
Apr 18th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Početna Agrarna politika Subvencije i podrška Raspodela podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju

Raspodela podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju

El. pošta Štampa PDF
 

 

poljoprivredne subvencijeVlada Republike Srbije je na predlog Ministarstva poljoprivrede, donela Uredbu o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2013. godini u skladu sa Zakonom o podsticajima. Sredstva će se raspoređivati za direktna plaćanja u odgovarajućim maksimalnim iznosima, za podsticajne mere ruralnog razvoja i za posebne podsticaje, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede.

Usvajanje Uredbe omogućava početak isplate svih subvencija i premija u poljoprivredi i ruralnom razvoju tokom ove godine. Uredbom se motivišu poljoprivredni proizvođači naše zemlje, stvaraju se uslovi za povećanje proizvodnje i konkurentnosti, i razvijaju se potencijali plasmana poljoprivrednih proizvoda na domaćem i na stranim tržištima.

Podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2013. godini pažljivo su koncipirani i na optimalan način podržavaju nedovoljno razvijene oblasti poljoprivredne proizvodnje kroz stimulisanje konkurentnosti i proizvodnje. Ovako koncipirani podsticaji deo su agrarne politike Republike Srbije koju karakterišu predvidivost, stabilnost i konzistentnost.

Moja farma

Poslednje ažurirano ( nedelja, 03 mart 2013 21:09 )  
Baner

banerbiblioteka